ホッピン・ジョン
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2022/01/28 02:16 UTC 版)
ホッピン・ジョン (英語: Hoppin' John) は、カロライナ・ピー・アンド・ライス (英語: Carolina peas and rice) とも呼ばれ、アメリカ南部で食べられている豆と米の料理である。サウスカロライナ・ローカントリーの伝統料理に由来する。新年を祝う際に食されることがある。
- ^ Hoppin John What's cooking America.Another name for it is Stew Peas
- ^ "On New Year's Day, it gets the full Southern treatment, which usually means Hoppin' John – a traditional Soul Food fixin' consisting of F peas cooked with ham hocks and spices, served over rice. In the South, eating field-peas on New Year's is thought to bring prosperity" Celebrate New Year's with Field- peas by Rachel Ellner 31 December 2008 Nashua Telegraph
- ^ Chesman, Andrea (1998). 366 Delicious Ways to Cook Rice, Beans, and Grains. New York: Plume. p. 51. ISBN 978-0-452-27654-3
- ^ "'Eat poor on New Year's and eat fat the rest of the year,' echoed the refrain...A shiny dime is often thrown into the Hoppin' John cooking pot and the person getting the dime in their bowl is due an extra portion of good luck." Field Peas: New Year's good-luck foods by Mick Vann 26 December 2008 Food section Austin Chronicle
- ^ "Collard greens (or kale, chard, mustard, or turnip greens) symbolize money in the South" Beyond Field - Peas: New Year's good-luck foods by Mick Vann 26 December 2008 Food section Austin Chronicle
- ^ "On the day after New Year's Day, leftover "Hoppin' John" becomes "Skippin' Jenny" and eating it demonstrates powerful frugality, bringing one even better chances of prosperity." Beyond Black-Eyed Peas: New Year's good-luck foods by Mick Vann 26 December 2008 Food section Austin Chronicle
- ^ Olmsted, Frederick Law『A Journey in the Seaboard Slave States』Mason Brothers、New York、1861年、506頁。LCCN 19-12177 。2013年1月3日閲覧。
- ^ Sarah, Rutledge (1979). “Hopping John”. The Carolina Housewife. Columbia: University of South Carolina Press. p. 83. ISBN 0872493830 2013年1月3日閲覧。
- ^ a b Twitty, Michael W. (2011). “Hoppin' John”. In Katz-Hyman, Martha B.; Rice, Kym S.. World of a slave. Santa Barbara, California: Greenwood. pp. 280–281. ISBN 9780313349447 2013年1月3日閲覧。
- ^ Gilman, Caroline Howard (1838). Recollections of a Southern Matron. New York: Harper & Brothers. p. 124. LCCN 06-44035 2013年1月3日閲覧。
- ^ Thornton, Richard H (1912). “Hopping John”. An American Glossary. 1. Philadelphia: J.B. Lippincott company. p. 449. LCCN 30-25356 2013年1月3日閲覧。
- ^ Carman, Tim (2011年12月27日). “A New Year’s tradition, born from slavery” (英語). Washington Post. ISSN 0190-8286 2021年11月22日閲覧。
- ^ Opie, Frederick Douglass (2008). Hog & Hominy: Soul Food from Africa to America. New York: Columbia University Press. pp. 96–97. ISBN 9780231517973 2013年1月3日閲覧。
- ^ Twitty, Michael W. (2012). “The Transnational Dish of the Motherland: The African Roots of Rice and Beans”. In Wilk, Richard; Barbosa, Livia. Rice and Beans: A Unique Dish in a Hundred Places. London: Berg. p. 30. ISBN 9781847889041 2013年1月3日閲覧。
- ^ The pea that could; Geechee red peas from Sapelo Island offer new hope for a community by John T. Edge January 2014 Southern Living page 62
- ^ Charlie Rose Interview, Episode 129, Season 20
- 1 ホッピン・ジョンとは
- 2 ホッピン・ジョンの概要
- 3 外部リンク
- ホッピン・ジョンのページへのリンク