チョコレートミルク
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2024/04/15 13:18 UTC 版)
チョコレートミルク(英: Chocolate milk)は、チョコレート風味の甘いミルクである。チョコレート・シロップまたはチョコレート・パウダーを牛、ヤギ、大豆、米(ライスミルク)などの乳に混ぜることで作られる。ミルクにココアパウダーと砂糖などの甘味料を混ぜたものや、溶かしたチョコレート、チョコレート・シロップ、既製品の粉末状のチョコレートミルクミックスなどを使って家庭で作ることもできる。また、デンプン、塩、カラギーナン、バニラ、人工香料などの成分を加えたり、栄養価を高めるために酸化亜鉛や鉄分などのミネラルを加えたりすることがある。カラギーナンは非常に低い濃度で使用され、微小なゲルを形成することで、高密度で大きなチョコレートの粒子が沈むのを防ぐ。
- ^ Eveleth, Rose. “Chocolate Milk Was Invented in Jamaica”. 2017年1月12日閲覧。
- ^ “About Sir Hans Sloane – Natural History Museum”. 2017年1月12日閲覧。
- ^ “The Science of Chocolate Milk (And How to Prevent Sedimentation)”. Food Crumbles (2018年7月7日). 2020年6月1日閲覧。
- ^ “Home - UConn Rudd Center for Food Policy and Obesity”. www.yaleruddcenter.org. 2017年10月31日閲覧。
- ^ “Chocolate Milk Debate Rages On”. Rodale.com (2009年11月30日). 2010年8月15日時点のオリジナルよりアーカイブ。2014年7月20日閲覧。
- ^ a b Severson, Kim (2010年8月24日). “A School Fight Over Chocolate Milk”. The New York Times: p. 3 2010年8月31日閲覧。
- ^ Centers for Disease Control and Prevention (2010). “Effects of Switching from Whole to Low-Fat/Fat-Free Milk in Public Schools”. Morbidity and Mortality Weekly Report 59 (3): 70–73. PMID 20110934.
- ^ Sifferlin, Alexandra (19 March 2013). “Skim Milk May Not Lower Obesity Risk Among Children | TIME.com”. Time (Healthland.time.com) 2014年7月24日閲覧。.
- ^ "Chocolate Milk: The New Sports Drink?", AP通信, 24 February 2006
- ^ “Milknewsroom.com”. 2017年1月12日閲覧。
- ^ Shirreffs, Susan M.; Watson, Phillip; Maughan, Ronald J. (2007). “Milk as an effective post-exercise rehydration drink”. British Journal of Nutrition 98 (1): 173–180. doi:10.1017/S0007114507695543. PMID 17459189.
- ^ "Vital Signs – Study Suggests Skim Milk with Cocoa May Reduce Inflammation", ニューヨーク・タイムズ, 9 November 2009.
- ^ “Acute effects of chocolate milk and a commercial recovery beverage on postexercise recovery indices and endurance cycling performance”. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism 34 (6): 1017–22. (2009). doi:10.1139/H09-104. PMID 20029509.
- ^ “Effects of chocolate milk consumption on markers of muscle recovery following soccer training: a randomized cross-over study”. Journal of the International Society of Sports Nutrition 7 (19): 19. (2010). doi:10.1186/1550-2783-7-19. PMC 2887392. PMID 20482784 .
- ^ Spaccarotella, Kim J; Walter D Andzel (December 2011). “The Effects of Low Fat Chocolate Milk on Postexercise Recovery in Collegiate Athletes”. Journal of Strength and Conditioning Research 25 (12): 3456–3560. doi:10.1519/JSC.0b013e3182163071. PMID 22080318.
- ^ Gilbert, Sue. “Does putting chocolate in milk decrease calcium absorption?”. iVillage.com.
- ^ Katherine Zeratsky, "Chocolate: Does it impair calcium absorption?", mayoclinic.com
- ^ Johri, N.; Cooper, B.; Robertson, W.; Choong, S.; Rickards, D.; Unwin, R. (2010). “An update and practical guide to renal stone management”. Nephron Clinical Practice 116 (3): c159–71. doi:10.1159/000317196. PMID 20606476 .
- 1 チョコレートミルクとは
- 2 チョコレートミルクの概要
- 3 関連項目
- チョコレートミルクのページへのリンク