オレンジ花水
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オレンジ花水(橙花水[1]、オレンジフラワーウォーター)は、ダイダイ(ビターオレンジ)の花びらを水蒸気蒸留して風味をつけたハイドロゾル分である。この液体はダイダイの精油・ネロリを製造する際の副産物として作られている。様々な化粧品や医薬品、料理などの香り付け用途で使われる。
- ^ 杉田英明 『葡萄樹の見える回廊』 岩波書店、2002年
- ^ Controlling microbiological spoilage in floral waters(フランス国立農学研究所)
- ^ a b Super ingredients Orange flower water(ガーディアン)
- ^ G Ferrando (2006). La production des eaux florales. Congrès de Digne 2006. Date : 29/11/2006.
- ^ Cucina Marocchina. Ediz. Inglese 4p
- ^ Christine Benlafquih. “Moroccan Recipes with Orange Flower Water”. About.com Food. 2017年3月12日閲覧。
- ^ Taste of Beirut. Accad, Joumana.
- ^ Personal Care Products Council - International Buyers' Guide
- ^ The Supermarket Sorceress: Spells, Charms, and Enchantments Using Everyday Ingredients to Make Your Wishes Come True
- ^ The Bride p109 ISBN 1405476141, 9781405476140
- ^ Encyclopedia of Religions, 第 3 巻 p47
- 1 オレンジ花水とは
- 2 オレンジ花水の概要
- 3 出典
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