左宗棠鶏
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左宗棠鶏(さそうとうどり、ツォゾンタンジー、英語: General Tso's chicken)またはツォ将軍のチキン(つぉしょうぐんのちきん)は、揚げた鶏肉に甘辛いタレをかけた、アメリカ合衆国やカナダの中華料理店もしくはアジア料理店で一般的な中華料理である。一般的に湖南料理と捉えられている[1]。
- ^ a b c d Dunlop, Fuchsia (2007年2月4日). “Hunan Resources”. The New York Times Magazine: pp. Section 6, Page 75 2009年1月9日閲覧。
- ^ a b Browning, Michael (2002年4月17日). “Who Was General Tso And Why Are We Eating His Chicken?”. The Washington Post 2007年2月24日閲覧。 Text available at WiredNewYork.com
- ^ a b c d e f Lee, Jennifer (2008). The Fortune Cookie Chronicles: Adventures in the World of Chinese Food. Twelve Books. ISBN 0-446-58007-4
- ^ Lo, Eileen Yin-Fei (1999). “Transplanting Chinese Foods in the West”. The Chinese Kitchen. calligraphy by San Yan Wong (1st ed.). New York: William Morrow and Company. p. 416. ISBN 0-688-15826-9
- ^ Victor Mair, "General Tso's chiken," Language Log 2013-06-11
- ^ a b c "The Curious History of General Tso's Chicken", Salon
- ^ Sheraton, Mimi (1977年3月18日). “A Touch of Hunan, A Taste of Italy”. ニューヨーク・タイムズ: pp. New Jersey Weekly section, Page 68 2007年4月26日閲覧。
- ^ “The Search for General Tso” (Movie). Ian Cheney (2014年). 2015年9月29日閲覧。
- ^ "Chinese Food: A Wok On The Wild Side", Center for Science in the Public Interest
- ^ a b "Nutritional Information For General Tso's Chicken", Lance Armstrong Foundation
- ^ "Grams of Protein in Chicken - Chicken Thighs", High Protein Foods
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