ハードソース
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2024/02/11 21:43 UTC 版)
ハードソース (英語: hard sauce) は、クリーム状にしたバターと砂糖及びラム(ラムバター)、ブランデー(ブランデーバター)、ウイスキー、シェリー(シェリーバター)、またバニラやその他の香料から作るデザートソースである。冷たくし、しばしば温かいデザートともに提供する。クリスマスプディング、ブレッドプディング、コーンミールがゆ等のプディングやフルーツケーキ、ジンジャーブレッド等とともに食べられる。
- ^ "Commission Regulation (EC) No 445/2007 of 23 April 2007 laying down certain detailed rules for the application of Council Regulation (EC) No 2991/94 laying down standards for spreadable fats and of Council Regulation (EEC) No 1898/87 on the protection of designations used in the marketing of milk and milk products" [1]
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