チキン・パルミジャーナとは? わかりやすく解説

Weblio 辞書 > 辞書・百科事典 > 百科事典 > チキン・パルミジャーナの意味・解説 

チキン・パルミジャーナ

出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2023/11/04 02:10 UTC 版)

チキン・パルメザンないしチキン・パルミジャーナ(Chicken parmesan、Chiken parmijiana)は、パン粉をまぶした鶏むね肉トマトソースモッツァレッラパルミジャーノ・レッジャーノないしプロヴォローネなどのチーズをかけてオーブンで焼いたイタリア系アメリカ料理[1][2][3][4]。大量のハムないしベーコンが加えられる場合もある[5][6][4]。「鶏肉を生地にしたピザ」とも説明される[3]


  1. ^ a b 20 'Italian' Dishes Italians Don't Really Eat”. msn.com (2019年6月9日). 2019年3月27日時点のオリジナルよりアーカイブ。2019年3月24日閲覧。
  2. ^ 【クリスマス行事食】【オーストラリア料理】チキンパルミジャーナ”. SN食品研究所. 2023年9月20日閲覧。
  3. ^ a b c 中川仁樹 (2020年7月10日). “メルボルンはカフェめぐりが楽しい 移民の歴史を感じながら楽しむ一杯”. GLOBE+. 朝日新聞. 2023年9月20日閲覧。
  4. ^ a b c チキン・パルミジャーナ”. レシピライブラリ. 旭化成ホームプロダクツ. 2023年9月20日閲覧。
  5. ^ “Debate over a pub favourite”. Daily Liberal and Macquarie Advocate (Dubbo, New South Wales): p. 10. (2012年10月13日) 
  6. ^ Cowie, Tom; Bibby, Grace (2013年9月11日). “To ham or not to ham when ordering a chicken parma”. The Courier (Ballarat, Victoria). http://www.thecourier.com.au/story/1770873/to-ham-or-not-to-ham-when-ordering-a-chicken-parma/ 
  7. ^ a b c d Clark, Melissa (2015年1月30日). “Parmigiana Dishes to Warm Weary Souls”. The New York Times. http://mobile.nytimes.com/2015/02/04/dining/parm-dishes-to-warm-weary-souls.html?_r=0&referer=http://cooking.nytimes.com/recipes/1017169-chicken-parmesan 2016年11月17日閲覧. "Veal and chicken parmigiana, along with their cousins meatball, sausage and shrimp, are more recent adaptations, created by Italian immigrants in America who could afford to use meat in place of the vegetables they relied on in the Old Country." 
  8. ^ Ruggeri, Amanda (2011年2月8日). “Can't Find a Favorite Italian Dish in Rome? Here's Why.”. revealedrome.com. 2015年11月2日閲覧。
  9. ^ The Untold Truth Of Chicken Parmesan” (2022年4月1日). 2023年9月21日閲覧。
  10. ^ “Subway Buys Role on 'Will & Grace'”. The Wall Street Journal (New York): p. B4. (2005年9月30日). ProQuest 398942276. https://www.wsj.com/news/articles/SB112804515856256466 
  11. ^ “Parma pies on menu for Patties”. The Mercury (Hobart, Tasmania): p. 31. (2012年2月18日). "WHAT do you get if you take the humble meat pie and the Italian chicken parmigiana and mash them together?"  Link(要購読契約) via EBSCO
  12. ^ Gannon, Genevieve (2012年2月17日). “Patties pins hopes on "parma" pie”. Sydney Morning Herald. http://www.smh.com.au//breaking-news-business/patties-pins-hopes-on-parma-pie-20120217-1tdp1.html 
  13. ^ Penberthy, David (2012年9月7日). “Parmageddon: War on culinary theatrics”. The Advertiser (Adelaide): p. 13. http://www.adelaidenow.com.au/archive/news/welcome-to-parmageddon-the-war-on-culinary-theatrics/story-e6freall-1226466614192 
  14. ^ Menu from Tony's Italian Kitchen”. Tony's Italian Kitchen (1955年). 2019年6月17日閲覧。
  15. ^ Menu from Mamma Leone's”. Mamma Leone's (1958年). 2016年3月7日閲覧。
  16. ^ Menu from Ristorante Giannino”. Ristorante Giannino. Italia Società di Navigazione (1956年8月23日). 2023年9月21日閲覧。
  17. ^ Cannon, Poppy (1953年2月4日). “Advances in Frozen Foods Are Taking Load Off Stoves: New Louis L. Libby Line of Precooked Items Shows How Home Chefs Can Cut Labors”. New York Herald Tribune: p. 12. ProQuest 1322298953. "Chicken Parmigiano–Generally this method is reserved for a breaded cutlet of veal, but it's amazing how good and unusual a dish you achieve by arranging heated quick-frozen southern fried chicken on the serving dish. Top each piece with a thin slice of cheese. The Italians would use Mozzarella; Muenster is good too, and so is mild American. A sprinkle of grated Parmesan over the top adds tang. Place under a broiler or in the oven till the cheese melts and then pour around a tomato sauce made by heating Hunt's tomato sauce with one clove garlic finely crushed, one-half bay leaf, one teaspoon olive oil, one-fourth to one-half teaspoon basil, oregano or marjoram. Simmer eight to ten minutes." 
  18. ^ New Menus Are Offered Home Cook," (September 6, 1962). The New York Times p.33, in "Chicken Parm", The Food Timeline, retrieved November 12, 2015.
  19. ^ America's Best Chicken Parm Sandwiches”. The Huffington Post (2013年6月13日). 2014年5月14日閲覧。
  20. ^ Thrillist (2015年7月15日). “The Surprising Origins of 8 Italian-American Dishes” (英語). Huffington Post. 2017年10月26日閲覧。
  21. ^ “I Say”. The Mail (Adelaide) (South Australia) 43 (2,164): p. 55. (1953年11月28日). http://nla.gov.au/nla.news-article58875263 2019年3月24日閲覧. "They ask for steak and eggs, but change to Chicken Parmigiana when the waiter explains that it's chicken cooked in light wine and served with grated cheese" 
  22. ^ Watson, Callie (2010年8月14日). “Changing tastes mean humble schnitzel now... More than just pub grub”. The Advertiser (Adelaide): p. 43. オリジナルの2011年10月16日時点におけるアーカイブ。. https://web.archive.org/web/20111016005350/http://www.adelaidenow.com.au/news/south-australia/humble-schnitzel-now-more-than-just-pub-grub/story-e6frea83-1225905074698 
  23. ^ Turner, Shaun (2015年4月7日). “Parmi-geddon: the five best (and worst) parmigianas in Perth”. Sydney Morning Herald. オリジナルの2015年9月24日時点におけるアーカイブ。. https://web.archive.org/web/20150924164245/http://www.smh.com.au/entertainment/your-perth/parmigeddon-the-five-best-and-worst-parmigianas-in-perth-20150501-1mfx1q.html 
  24. ^ Horne, Tania (2013年8月14日). “Chicken Parmi... Best in Tassie Challenge!”. オリジナルの2014年6月7日時点におけるアーカイブ。. https://web.archive.org/web/20140607043635/http://www.think-tasmania.com/chicken-parmi-best-in-tassie-challenge/ 2015年8月1日閲覧。 
  25. ^ a b Bochenski, Natalie (2015年4月16日). “Brisbane man Stephen Humphreys' quest to find the city's best Parmigiana”. Brisbane Times. オリジナルの2017年9月5日時点におけるアーカイブ。. https://web.archive.org/web/20170905035409/https://www.brisbanetimes.com.au/national/queensland/brisbane-man-stephen-humphreys-quest-to-find-the-citys-best-parmigiana-20150416-1mmpcl.html 2017年8月24日閲覧。 
  26. ^ Burgess, Georgie (2019年7月5日). “It's a pub staple across Australia, but how did the chicken parmigiana end up on the menu?”. オリジナルの2019年7月5日時点におけるアーカイブ。. https://web.archive.org/web/20190705003535/https://www.abc.net.au/news/2019-07-05/where-the-chicken-parmigiana-come-from/11277414 2023年4月25日閲覧。 
  27. ^ O'Connell, Jan (1980年9月24日). “1980 Chicken Parmigiana on the menu”. Australian food history timeline. 2019年2月26日時点のオリジナルよりアーカイブ。2023年9月21日閲覧。
  28. ^ a b c Cincotta, Liz (2007年5月22日). “Good parma”. The Age (Melbourne, Victoria): p. 14. オリジナルの2015年11月17日時点におけるアーカイブ。. https://web.archive.org/web/20151117060256/http://newsstore.fairfax.com.au/apps/viewDocument.ac?sy=age&docID=AGE0705221B4SP2VT8EO 
  29. ^ Levin, Darren (2004年8月7日). “Keeping abreast of the Parma best”. The Age (Melbourne, Victoria): p. A2.2. オリジナルの2018年9月30日時点におけるアーカイブ。. https://web.archive.org/web/20180930014704/https://www.theage.com.au/lifestyle/keeping-abreast-of-the-parma-best-20040807-gdye76.html 
  30. ^ Fair, Alex (2012年7月18日). “A group of Launceston friends are using their love of the good old chicken parmigianas to help boost the city's restaurant industry”. The Examiner (Launceston, Tasmania): p. 7. オリジナルの2015年1月21日時点におけるアーカイブ。. https://web.archive.org/web/20150121084549/https://www.examiner.com.au/story/158503/challenge-on-to-find-perfect-parmi/ 
  31. ^ Sinclair, Corey (2015年5月6日). “Territory patriots review chicken parmigianas with hilarious results”. Northern Territory News. オリジナルの2015年8月14日時点におけるアーカイブ。. https://web.archive.org/web/20150814130435/http://www.ntnews.com.au/news/only-in-the-territory/territory-patriots-review-chicken-parmigianas-with-hilarious-results/story-fnk2tg5d-1227338609077 
  32. ^ Dabelstein, Joshua (2018年2月8日). “The Great Australian Debate: Is It Chicken Parmi, Parmy or Parma?”. New Matilda. 2019年4月10日時点のオリジナルよりアーカイブ。2019年4月18日閲覧。
  33. ^ Kwan, KP (2020年6月1日). “Parmesan Crusted Chicken”. Taste of Asian Food. 2023年9月21日閲覧。
  34. ^ Grasby, Marion (6 September 2020). Marion’s Best Chicken Parmigiana (video). Marion's Kitchen. Accompanying written recipe and descriptions
  35. ^ Kirk, W. Tanner (2021年4月3日). “Recipe: How to make Japanese katsu-style chicken Parmesan (with audio)”. Japan Times. https://www.japantimes.co.jp/life/2021/04/03/food/japanese-katsu-chicken-parmesan/ 
  36. ^ VIDEO: Resep Chicken Katsu Parmesan dengan Saus Marinara, Endes Gila!” [VIDEO: Chicken Katsu Parmesan Recipe with Marinara Sauce, Crazy Ends!] (インドネシア語). IDN Times (2019年3月14日). 2023年9月21日閲覧。
  37. ^ Chicken Parmigiana (Katsu Style) - Cooking with Calin 2K. 13 July 2020. 2021年12月12日時点のオリジナルよりアーカイブYouTubeより。
  38. ^ Carne Alla Pizzaiola” (イタリア語). Accademia Italiana della Cucina. 2017年4月14日時点のオリジナルよりアーカイブ。2017年4月14日閲覧。
  39. ^ Cotoletta alla bolognese” (イタリア語). accademiaitalianadellacucina.it. 2023年9月21日閲覧。
  40. ^ Teesside's fast food sensation”. BBC Inside Out North East (2007年11月6日). 2014年5月14日閲覧。
  41. ^ “Milanesas de pollo a la napolitana light” (スペイン語). http://www.foxlife.tv/recetas/2103-milanesas-de-pollo-a-la-napolitana-light.html 
  42. ^ Pisarro, Marcelo (2012年5月11日). “Milanesa napolitana” (スペイン語). Clarín (Argentine newspaper) (Buenos Aires, Argentina). オリジナルの2014年5月17日時点におけるアーカイブ。. https://web.archive.org/web/20140517140858/http://weblogs.clarin.com/revistaenie-nerdsallstar/2012/05/11/milanesa_napolitana/ 2014年5月18日閲覧。 
  43. ^ “Milanesa a la napolitana” (スペイン語). Montevideo, Uruguay. (2013年4月25日). http://www.elreporte.com.uy/milanesa-a-la-napolitana/ 
  44. ^ “El origen de la milanesa” (スペイン語). ABC Color (Asunción, Paraguay). (2013年4月13日). オリジナルの2014年5月17日時点におけるアーカイブ。. https://web.archive.org/web/20140517151454/http://www.abc.com.py/edicion-impresa/suplementos/gastronomia/el-origen-de-la-milanesa-557404.html 


「チキン・パルミジャーナ」の続きの解説一覧



英和和英テキスト翻訳>> Weblio翻訳
英語⇒日本語日本語⇒英語
  
  •  チキン・パルミジャーナのページへのリンク

辞書ショートカット

すべての辞書の索引

チキン・パルミジャーナのお隣キーワード
検索ランキング

   

英語⇒日本語
日本語⇒英語
   



チキン・パルミジャーナのページの著作権
Weblio 辞書 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
ウィキペディアウィキペディア
All text is available under the terms of the GNU Free Documentation License.
この記事は、ウィキペディアのチキン・パルミジャーナ (改訂履歴)の記事を複製、再配布したものにあたり、GNU Free Documentation Licenseというライセンスの下で提供されています。 Weblio辞書に掲載されているウィキペディアの記事も、全てGNU Free Documentation Licenseの元に提供されております。

©2024 GRAS Group, Inc.RSS