乳脂肪分
乳脂肪
(乳脂肪分 から転送)
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2020/06/23 17:11 UTC 版)
乳脂肪(にゅうしぼう、英: butterfat, milkfat)は、牛乳の脂肪成分である。牛乳やクリームは、しばしば含まれる乳脂肪の量によって販売されている。
- ^ National Research Council, 1976, online edition Fat Content and Composition of Animal Products, Printing and Publishing Office, National Academy of Science, Washington, D.C., ISBN 0-309-02440-4; p. 203
- ^ a b The quote values vary by 1-3% according to the source: Rolf Jost "Milk and Dairy Products" Ullmann's Encyclopedia of Industrial Chemistry, Wiley-VCH, Weinheim, 2002. doi:10.1002/14356007.a16_589.pub3
- ^ USDA Commercial Item Description: Milks, Fluid (2001).
- ^ USDA Specifications for Cream Cheese, Cream Cheese with other Foods, and Related Products (1994).
- ^ United States Department of Agriculture Standard for Ice Cream (1977).
- ^ USDA Commercial Item Description: Cream, Eggnog, Half-and-half, and Sour Cream (2002).
- ^ United States Department of Agriculture Agricultural Marketing Service
[続きの解説]
「乳脂肪」の続きの解説一覧
- 1 乳脂肪とは
- 2 乳脂肪の概要
- 乳脂肪分のページへのリンク