新開発食品
ノベルフード
(Novel food から転送)
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2024/04/10 03:46 UTC 版)
ノベルフード(Novel Food)とは、欧州においてあきらかに食経験のない食品あるいは食品原料、1997年5月15日以前に食用として使用されたことのない方法で作られた食品あるいは食品原料である[1]。遺伝子組み換え原料を使用した食品に関して欧州議会が懸念したことから制定された。
- ^ Introduction:EUROPA - Food Safety - Novel Food
- ^ Authorisations:EUROPA - Food Safety - Novel Food
- ^ Consumer Safety:Novel foods and food ingredients
- ^ Applications under Regulation (EC) N° 258/97 of the European Parliament and of the Council:[1]
- ^ NOTIFICATIONS PURSUANT TO ARTICLE 5 OF REGULATION (EC) N° 258/97 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL (April 2007):[2]
- ^ a b c d “Factsheets and Frequently Asked Questions - Genetically Modified Foods and Other Novel Foods”. aem. Health Canada (2003年7月27日). 2022年6月5日閲覧。
- ^ a b c d Rajasekaran, A.; Kalaivani, M. (2012-05-22). “Designer foods and their benefits: A review”. Journal of Food Science and Technology (Springer Nature) 50 (1): 1–16. doi:10.1007/s13197-012-0726-8. ISSN 0022-1155. PMC 3550947. PMID 24425882 .
- ^ a b c d Finley, John W. (1996). “Designer Foods”. Advances in Experimental Medicine and Biology. Boston, MA: Springer US. pp. 213–220. doi:10.1007/978-1-4613-0399-2_19. ISBN 978-1-4613-8034-4. ISSN 0065-2598
- 1 ノベルフードとは
- 2 ノベルフードの概要
- 3 関連項目
「Novel Food」の例文・使い方・用例・文例
- Novel foodのページへのリンク