ラクトセピン
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2022/09/11 13:19 UTC 版)
ラクトセピン(Lactocepin, EC 3.4.21.96)は、加水分解酵素の1つである[1][2][3]。以下の化学反応を触媒する。
- ^ “Specificity of a cell-envelope-located proteinase (PIII-type) from Lactococcus lactis subsp. cremoris AM1 in its action on bovine β-casein”. Appl. Microbiol. Biotechnol. 35 (4): 477–483. (1991). doi:10.1007/bf00169753. PMID 1367552.
- ^ “Diversity of cell envelope proteinase specificity among strains of Lactococcus lactis and its relationship to charge characteristics of the substrate-binding region”. Applied and Environmental Microbiology 59 (11): 3640–7. (November 1993). PMC 182510. PMID 8285671 .
- ^ “The physiology and biochemistry of the proteolytic system in lactic acid bacteria”. FEMS Microbiology Reviews 12 (1-3): 179–206. (September 1993). doi:10.1111/j.1574-6976.1993.tb00018.x. PMID 8398214.
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