カルドゥヌイ
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2020/08/02 06:41 UTC 版)
カルドゥヌイとは、種無しの生地で作られた具入りのダンプリングである。ベラルーシ、リトアニア、ポーランドで食べられ、ポーランドのピエロギ、ロシアのペリメニ[1]、ウクライナのヴァレーニキなどの料理と似ている。
- ^ Пельмени и колдуны
- ^ Basic dough for kalduny (ロシア語).
- ^ Using onion juice in kalduny dough Archived 2011-08-17 at the Wayback Machine..
- ^ a b Kalduny boiled and served in beef broth Archived 2011-08-17 at the Wayback Machine. or borsht Archived 2011-08-17 at the Wayback Machine..
- ^ Kundumy Archived 2012-09-06 at Archive.is in Russian cuisine; description in dictionary of culinary terms.
- ^ Baked kundumy: photos on flickr.com.
- ^ Belarusian Tatars Archived 2008-10-12 at the Wayback Machine..
- ^ Varieties of kalduny in Belarusian cuisine Archived 2008-09-25 at the Wayback Machine. (go to section Колдуны и пирожки).
- 1 カルドゥヌイとは
- 2 カルドゥヌイの概要
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