茶中のフェノール性化合物
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2019/06/18 09:19 UTC 版)
ここでは、茶中のフェノール性化合物について述べる。
- ^ Chung S. Yang et al, Antioxidative and anti-carcinogenic activities of tea polyphenols, Archives of Toxicology 83(1): 11-25, 2009
- ^ Kevin C. Maki et al, Green Tea Catechin Consumption Enhances Exercise-Induced Abdominal Fat Loss in Overweight and Obese Adults, Journal of Nutrition 139: 264–270, 2009
- ^ Jun-ichi Suzuki et al, Tea Polyphenols Regulate Key Mediators on Inflammatory Cardiovascular Diseases, Mediators of Inflammation Volume 2009, Article ID 494928
- ^ a b Carmen Cabrera et al, Beneficial Effects of Green Tea—A Review, Journal of the American College of Nutrition, 25(2): 79–99, 2006
- ^ Joshua D. Lambert et al, Mechanisms of Cancer Prevention by Tea Constituents, Journal of Nutrition 133: 3262S-3267S, 2003
- ^ a b c U.S. Department of Agriculture, USDA Database for the Flavonoid Content of Selected Foods, Release 2.1, January 2007
- ^ The Tea Guardian. “Health Benefits of Tea”. 2011年2月18日閲覧。
- ^ a b c Julia Peterson et al, Major flavonoids in dry tea, Journal of Food Composition and Analysis 18: 487–501, 2005
- ^ a b The Tea Guardian. “Polyphenols in Green and Black Teas”. 2011年2月18日閲覧。
[続きの解説]
「茶中のフェノール性化合物」の続きの解説一覧
- 1 茶中のフェノール性化合物とは
- 2 茶中のフェノール性化合物の概要
- 茶中のフェノール性化合物のページへのリンク