ボキューズ・ドール
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ボキューズ・ドール(Bocuse d'or)は、2年毎(奇数年)の1月にフランス・リヨンで開催される世界最高峰の料理コンクール[1][2][3][4][5]。いわば料理オリンピックともいわれている[6][7][8][9][10][11]。
- ^ Chavich, Cinda, The Globe and Mail (May 14, 2008). Even chefs dream of statuettes
- ^ Shore, Randy, The Vancouver Sun (January 9, 2009). David Wong is Canada's next great hope for the Bocuse d'Or
- ^ Appell, David, Los Angeles Times (July 23, 2008). Paul Bocuse could make French fast food the next nouvelle cuisine
- ^ Stukin, Stacie, Time (January 18, 2007). To Be the Real Top Chef
- ^ Abend, Lisa, Time (January 25, 2009). An American Underdog Dreams of Kitchen Gold
- ^ Smillie, Dirk, Forbes.com (June 5, 2007). French Toast
- ^ Fabricant, Florence, The New York Times (May 28, 2008). Tilting at the Bocuse d’Or
- ^ Wasilczyk, Jacqueline, Zagat (November 5, 2008). U.S. Turns Up the Heat for Bocuse d'Or[リンク切れ]
- ^ New York Magazine: Grub Street (July 17, 2008). Hung Huynh Is Among U.S. Bocuse d’Or Semifinalists
- ^ Lancaster, Deana, North Shore News (November 26, 2008). On the long road to Lyon Archived 2012年8月26日, at the Wayback Machine.
- ^ Hallock, Betty, Los Angeles Times (January 26, 2009). American chef preps for cooking fame at France's Bocuse d'Or
- ^ Bocuse d'Orとは ボキューズ・ドールJAPAN事務局
- ^ ボキューズ・ドールJAPAN事務局
- ^ sirha公式サイト
- 1 ボキューズ・ドールとは
- 2 ボキューズ・ドールの概要
- 3 関連項目
- ボキューズ・ドールのページへのリンク