植物性ミルクとは? わかりやすく解説

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植物性ミルク

出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2022/10/02 09:41 UTC 版)

植物性ミルク(しょくぶつせいミルク、plant milk)とは、植物から採れるミルクであり代替乳として用いられる。特に、豆乳アーモンドミルクライスミルクココナッツミルク、オーツミルクが市場に広く出回っている。市販品には、牛乳の代替のため、また付加価値のため、しばしばカルシウムビタミン類が添加されている。


  1. ^ "Milk, whole, 3.25% milkfat, with added vitamin D", United States Department of Agriculture, Agricultural Research Service.
  2. ^ "Soymilk (all flavors), unsweetened, with added calcium, vitamins A and D", United States Department of Agriculture, Agricultural Research Service.
  3. ^ "Beverages, almond milk, unsweetened, shelf stable", United States Department of Agriculture, Agricultural Research Service.


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