アブラナ科
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参考文献
- 島袋敬一編著『琉球列島維管束植物集覧』九州大学出版会、1997年。
外部リンク
- Brassicaceae in Stevens, P. F. (2001 onwards). Angiosperm Phylogeny Website Version 7, May 2006 [and more or less continuously updated since].
- Brassicaceae in Watson, L., and Dallwitz, M.J. 1992 onwards. The families of flowering plants: descriptions, illustrations, identification, and information retrieval. Version: 29th July 2006
- アブラナ科の野菜 - (オレゴン州大学・ライナス・ポーリング研究所)健康への作用
- ^ Brassicaceae Burnett Tropicos
- ^ “アブラナ科野菜や果物で食道がんリスク半減、厚労省研究班 国際ニュース”. AFPBB News. クリエイティヴ・リンク (2008年8月15日). 2010年8月20日閲覧。
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- ^ Zhang, Y.; Talalay, P.; Cho, C.; Posner, G. H. ' "A major inducer of anticarcinogenic protective enzymes from broccoli: isolation and elucidation of structure" Proc. Nat. Acad. Sci. USA 1992, 89, 2399–2403.
- ^ 野菜・果物摂取と乳がん罹患との関連について| 現在までの成果 | 多目的コホート研究 | 独立行政法人 国立がん研究センター がん予防・検診研究センター 予防研究部
- ^ 上田成子, 桑原祥浩, 平位信子 ほか、「野菜類およびキノコ類の抗変異原性について」『日本食品工業学会誌』 1991年 38巻 6号 p.507-514, doi:10.3136/nskkk1962.38.507
- ^ 大澤俊彦、「がん予防と食品」『日本食生活学会誌』 2009年 20巻 1号 p.11-16, doi:10.2740/jisdh.20.11
- ^ Al-Shehbaz, I. A., M. A. Beilstein, and E. A. Kellogg (2006). “Systematics and phylogeny of the Brassicaceae (Cruciferae): an overview”. Plant Systematics and Evolution 259 (2-4): 89-120 .
- 1 アブラナ科とは
- 2 アブラナ科の概要
- 3 参考文献
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