ペニシロペプシン
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2022/11/29 08:15 UTC 版)
ぺニシロペプシン(Penicillopepsin, EC 3.4.23.20)は、以下の化学反応を触媒する酵素である[1][2][3][4][5]。
- ^ “The specificity of penicillopepsin”. Canadian Journal of Biochemistry 49 (10): 1134–49. (October 1971). doi:10.1139/o71-164. PMID 4946839.
- ^ “[Proteolytic system in Penicillium roqueforti. 2. Purification and properties of acid protease]”. Biochimie 55 (11): 1353–60. (1973). doi:10.1016/s0300-9084(74)80543-2. PMID 4790849.
- ^ “Purification and properties of the thermostable acid protease of Penicillium duponti”. Biochemistry 15 (4): 842–8. (February 1976). doi:10.1021/bi00649a018. PMID 2287.
- ^ “Penicillopepsin”. Methods in Enzymology 45: 434–52. (1976). doi:10.1016/s0076-6879(76)45038-3. PMID 1012008.
- ^ “Penicillopepsin from Penicillium janthinellum crystal structure at 2.8 A and sequence homology with porcine pepsin”. Nature 266 (5598): 140–5. (March 1977). doi:10.1038/266140a0. PMID 323722.
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