グラハム粉
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2022/08/03 09:36 UTC 版)
グラハム粉(グラハムこ、英語: Graham flour)は、粗挽きした小麦粉。全粒粉とは全粒穀物から作られるという点で似ているが、グラハム粉の方がより粗く挽かれており、製粉中にふるいにかけられない、というのが特徴である[1]:9。
- ^ a b c Le Clerc, Joseph Arthur; Jacobs, Benjamin R. (April 12, 1913). “Graham Flour: A Study of the Physical and Chemical Differences Between Graham Flour and Imitation Graham Flours”. USDA Bureau of Chemistry Bulletin (Government Printing Office) (164) .
- ^ [1]
- ^ Iacobbo, Karen; Iacobbo, Michael (2004). Vegetarian America : a history. Westport, CT: Praeger. pp. 21, 29. ISBN 978-0275975197
- ^ Wihlfahrt, Julius Emil (1913) [1905]. A treatise on flour, yeast, fermentation and baking, together with recipes for bread and cakes. The Fleischmann Co.. p. 25 2012年4月29日閲覧. "After baking, the white wheat flour not only proved the more digestible, but the protein contents were as follows: White wheat flour 12.5% protein; Graham flour 12.1%; Entire wheat flour 11.9% ."
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- 2 グラハム粉の概要
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