デビルド・エッグとは? わかりやすく解説

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デビルド・エッグ

出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2024/03/25 08:17 UTC 版)

デビルド・エッグ(Deviled Eggs)は、ゆで卵の殻を剥いて半分に切り、黄身を取り出してマヨネーズマスタードなどを混ぜたペーストにして、それを白身の窪みに詰めた料理である[1]。一般的には、冷やしてパーティーなどでオードブルとして提供される。この料理の起源は味付けしたゆで卵に見ることができる。古代ローマではそのようなゆで卵が伝統的にコースの最初の料理として提供されていた[2][3]。ヨーロッパや北米で人気のある料理である。


  1. ^ Robert A. Palmatier, "Food: a dictionary of literal & nonliteral terms" Westport: Greenwood Press, 2000. p. 96
  2. ^ Rebecca Katz (26 February 2013). The Longevity Kitchen: Satisfying, Big-Flavor Recipes Featuring the Top 16 Age-Busting Power Foods. Random House Digital, Inc.. pp. 173–. ISBN 978-1-60774-294-4. https://books.google.com/books?id=icUV9BNe3JwC&pg=PA173 2013年3月18日閲覧。 
  3. ^ The Ancient History of Deviled Eggs”. 2017年8月21日閲覧。
  4. ^ a b c Deviled Eggs History: From Rome to Your Home” (2018年11月2日). 2021年9月21日閲覧。
  5. ^ a b “Deviled eggs are hard to resist”. The Republic from Columbus, Indiana. (2003年12月31日). https://www.newspapers.com/clip/60645938/deviled-eggs/ 2020年10月6日閲覧。 
  6. ^ a b Spanish Deviled Eggs” (2016年12月27日). 2021年9月21日閲覧。
  7. ^ An Anonymous Andalusian Cookbook of the 13th Century”. 2021年9月21日閲覧。
  8. ^ Andalusian Cookbook: Table of Contents”. 2021年9月21日閲覧。
  9. ^ a b Anne Byrn shows us how deviled eggs came to rule the Southern potluck” (2018年6月5日). 2021年9月21日閲覧。
  10. ^ History of Deviled Eggs (+ A Recipe)” (2014年9月17日). 2021年9月21日閲覧。
  11. ^ a b c The Delicious History of Deviled Eggs: GeneFoods #9” (2019年5月8日). 2021年9月21日閲覧。
  12. ^ The Boston Cooking-School Cook Book” (1920年). 2021年9月21日閲覧。
  13. ^ The Art of Making Devilled Eggs (2008-08-08)
  14. ^ “Heavenly variations on deviled eggs”. The Journal Times from Racine, Wisconsin. (1998年5月11日). https://www.newspapers.com/clip/60658534/butter-deviled-eggs/ 2020年10月7日閲覧。 
  15. ^ Herbed Deviled Eggs Recipe”. 2021年9月21日閲覧。
  16. ^ BEST Deviled Eggs Recipe - How to Make Deviled Eggs” (2019年3月30日). 2021年9月21日閲覧。
  17. ^ Nearly Two-Thirds of Americans Will Have This Dish on Their Easter Menu”. 2021年9月21日閲覧。
  18. ^ Oeufs à la russe – Les recettes de François” (フランス語). France 3. 2010年6月5日時点のオリジナルよりアーカイブ。2012年7月11日閲覧。
  19. ^ “Oeufs mimosa” (英語). The Everyday French Chef. (2017年4月13日). https://everydayfrenchchef.com/oeufs-mimosa/ 2018年3月30日閲覧。 
  20. ^ Huevos a la peruana con ensalada de tomates - Nova.cl - Toallas de Papel y Servilletas. Recetas de cocina y Menú Semanal”. 2017年8月21日閲覧。
  21. ^ The Straight Dope: What's up with "deviled" eggs, ham, etc.? October 12, 2004.
  22. ^ Symposium, Oxford Oxford; Hosking, Richard (2007) (英語). Eggs in Cookery: Proceedings of the Oxford Symposium of Food and Cookery 2006. Oxford Symposium. ISBN 978-1-903018-54-5. https://books.google.com/books?id=cfP6jHmSLnMC&q=deviled+food+19th+century&pg=PT126 


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