アルギニン
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2023/07/20 09:38 UTC 版)
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L-アルギニン | |
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(S)-2-Amino-5-guanidinopentanoic acid | |
別称 Arginine | |
識別情報 | |
CAS登録番号 | 74-79-3 ![]() |
PubChem | 6322 |
ChemSpider | 227 ![]() |
UNII | 94ZLA3W45F ![]() |
KEGG | C00062 ![]() |
ChEMBL | CHEMBL179653 ![]() |
721 | |
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特性 | |
化学式 | C6H14N4O2 |
モル質量 | 174.2 g mol−1 |
示性式 | H2NC(=NH)NH(CH2)3CH(NH2)COOH |
特記なき場合、データは常温 (25 °C)・常圧 (100 kPa) におけるものである。 |
- ^ a b アルギニン - 「健康食品」の安全性・有効性情報(国立健康・栄養研究所) 閲覧日2013-11-4
- ^ “Opinion of the Scientific Panel on Additives and Products or Substances used in Animal Feed on the safety and efficacy of the product containing L-arginine produced by fermentation from Corynebacterium glutamicum (ATCC-13870) for all animal species”. The EFSA Journal 473. (2007). doi:10.2903/j.efsa.2007.473 .
- ^ “Risk assessment for the amino acids taurine, L-glutamine and L-arginine”. Regulatory Toxicology and Pharmacology 50 (3). (2008). doi:10.1016/j.yrtph.2008.01.004. PMID 18325648.
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