プレスカヴィツァとは? わかりやすく解説

Weblio 辞書 > 辞書・百科事典 > 百科事典 > プレスカヴィツァの意味・解説 

プレスカヴィツァ

出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2021/01/01 08:35 UTC 版)

プレスカヴィツァセルビア語キリル・アルファベット: пљескавица発音: [pʎɛ̂skaʋitsa])は、豚肉牛肉羊肉スパイスを混ぜ合わせて作った肉のパテを焼いた料理[1]セルビアの郷土料理。ボスニア・ヘルツェゴビナクロアチアモンテネグロ北マケドニアでも人気がある[2]


  1. ^ Laurence Mitchell (2013). Serbia. Bradt Travel Guides. pp. 83. ISBN 978-1-84162-463-1. https://books.google.com/books?id=0-Dd1-Rg4bUC&pg=PA83. "For the main course, the most popular meat dishes are pljeskavica (meat patties, usually a mixture of pork, beef and lamb, sprinkled with spices, then grilled and served with onion)" 
  2. ^ Pamela Goyan Kittler; Kathryn P. Sucher; Marcia Nahikian-Nelms (August 2011). Food and Culture, 6th ed.. Cengage Learning. p. 410. ISBN 978-0-538-73497-4. https://books.google.com/books?id=R06H7WabJuMC&pg=PA410. "Large, thin meat patties made from lamb and beef, known as pljeskavica, are considered a national dish of Serbia but are also a favorite with Bosnians and Croatians" 
  3. ^ Martin Dunford; Jack Holland (1 March 1990). The Real guide: Yugoslavia. Prentice Hall. ISBN 978-0-13-783838-7. https://books.google.com/books?id=nZvRWpEzLWgC. "Meat dishes predominate for the main course, with the grilled pork, lamb, and beef dishes traditionally associated with Serbian cuisine widespread throughout the country, the ubiquitous pljeskavica and CevapCici joined by a host of other rich, ..." 
  4. ^ Lila Perl (1974). The hamburger book: all about hamburgers and hamburger cookery. Seabury Press. ISBN 978-0-8164-3106-9. https://books.google.com/books?id=DC0ks23vpqIC. "Even more hamburger-like is pljeskavica (plyes'-ka- vee-tsa), the same type of ground meat shaped into a very large flat patty and grilled. Pljeskavica may be eaten with thick chunks of firm-crusted Serbian bread, and always with raw onion ..." 
  5. ^ Miodrag Raičević (1999). Slave: žitija, tropari, slavska i posna jela. Gramatik. p. 108. https://books.google.com/books?id=hzFMAAAAMAAJ. "ВРАЊАНСКА ПЉЕСКАВИЦА 600 г свињског меса, 200 г црног лука, 200 г парадајза, 200 г зелене паприке, веза першуна, мало белог лука, бибер, со Месо самељите на машини за млевење меса, посолите и побиберите, измесити ..." 
  6. ^ Pljeskavica”. 2020年12月12日閲覧。


「プレスカヴィツァ」の続きの解説一覧



英和和英テキスト翻訳>> Weblio翻訳
英語⇒日本語日本語⇒英語
  
  •  プレスカヴィツァのページへのリンク

辞書ショートカット

すべての辞書の索引

「プレスカヴィツァ」の関連用語

プレスカヴィツァのお隣キーワード
検索ランキング

   

英語⇒日本語
日本語⇒英語
   



プレスカヴィツァのページの著作権
Weblio 辞書 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
ウィキペディアウィキペディア
All text is available under the terms of the GNU Free Documentation License.
この記事は、ウィキペディアのプレスカヴィツァ (改訂履歴)の記事を複製、再配布したものにあたり、GNU Free Documentation Licenseというライセンスの下で提供されています。 Weblio辞書に掲載されているウィキペディアの記事も、全てGNU Free Documentation Licenseの元に提供されております。

©2024 GRAS Group, Inc.RSS