カナダ料理
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2024/03/30 08:03 UTC 版)
カナダ料理(カナダりょうり)は、地域により幅広い相違がある。カナダの元首相ジョー・クラークは、次のように述べた。「カナダには料理の中でも最高の料理がある。それは様々な料理をごった煮にしたのではなく、寄せ集めたものである。」[1]
- ^ Pandi, George (2008-04-05), “Let's eat Canadian, but is there really a national dish?”, The Gazette (Montreal) Also published as "Canadian cuisine a smorgasbord of regional flavours"
- ^ "Maple Syrup." Ontario Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs. Accessed July 2011.
- ^ a b c d e Jacobs, Hersch (2009), “Structural Elements in Canadian Cuisine”, Cuizine: The Journal of Canadian Food Cultures 2 (1)
- ^ a b c From Milltown to Metropolis, Alan Morley
- ^ a b c Early Vancouver, J.S. Skitt Matthews
- ^ Trillin, Calvin (2009-23-11), “Canadian Journal, "Funny Food,"”, The New Yorker: 68–70
- ^ Wong, Grace (2010-10-02), Canada's national dish: 740 calories -- and worth every bite?, CNN
- ^ Sufrin, Jon (2010-04-22), “Is poutine Canada’s national food? Two arguments for, two against”, Toronto Life
- ^ Baird, Elizabeth (2009-06-30), “Does Canada Have a National Dish?”, Canadian Living
- ^ DeMONTIS, RITA (2010-06-21), “Canadians butter up to this tart”, Toronto Sun
- ^ Allemang, John (2010-07-03), “We like our symbols rooted in the past, and in Quebec”, Globe and Mail
- ^ http://www.answers.com/topic/canada-native-peoples
- ^ cbc.ca
- 1 カナダ料理とは
- 2 カナダ料理の概要
- 3 地域性
- 4 カナダ料理の一覧
- 5 脚注
- 6 外部リンク
- カナダ料理のページへのリンク