アップルジャック
出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 (2024/01/22 15:31 UTC 版)
アップルジャック(英語: Applejack)はアメリカ植民地時代に普及した、リンゴを原料として造られるアルコール飲料である[1][2][3]。"Jack"は英語で「(アルコール度数を)増やす」、特に「凍結濃縮する」というこの飲料の伝統的製法を説明するために付け加えられた言葉である[1]。
- ^ a b https://books.google.co.jp/books?id=mb0SZIYCXREC&pg=PA10&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false Black, Rachel (2010).
- ^ a b Michael Foley, Drinking with the Saints: The Sinner's Guide to a Holy Happy Hour (2015, ISBN 1621573834): Perhaps the most interesting option is applejack, the first distilled liquor native to North America and a great favorite among the colonists.
- ^ a b c d e f Sanborn Conner Brown, Wines & Beers of Old New England: A How-to-do-it History (1978, ISBN 0874511488)
- ^ a b Karen Tina Harrison, Jersey Lightning, New Jersey Monthly, July 13, 2009.
- ^ a b Lew Nichols, Annie Proulx, Cider: Making, Using & Enjoying Sweet & Hard Cider, 3rd Edition (2015, ISBN 1603428399)
- ^ a b c 三沢 1974, p. 33.
- ^ Scott C. Martin, The SAGE Encyclopedia of Alcohol (2015, ISBN 1483331083): The evaporative technique was used when commercial applejack production began.
- ^ "2005-Laird apple products sell sheet" (PDF).
- ^ Ben Watson, Cider, Hard and Sweet: History, Traditions, and Making Your Own, Third Edition
- ^ http://www.spkx.net.cn/EN/abstract/abstract15544.shtml
- 1 アップルジャックとは
- 2 アップルジャックの概要
- 3 脚注
アップル・ジャック
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